Thimi stentøj


Thimi stentøj

Thimi stentøj er fremstillet i Nepal af lokale pottemagere fra Thimi Ceramics, der har fokus på høj kvalitet og enkelt design. Salget af stentøj er med til at sikre indtægtsgrundlaget for familierne i området.

Craft Sisters arbejder tæt sammen med sønnerne, der driver familievirksomheden grundlagt af deres far i 1987. Thimi Ceramics var de første i Nepal til at introducere glaseret stentøj, og gennem årene har de videreudviklet og moderniseret deres stentøj og er kommet frem til det rene udtryk, der passer godt sammen med den skandinaviske, minimalistiske stil. 

Stentøj adskiller sig fra klassisk keramik ved, at glaseringen bliver brændt ind i leret ved over 1000 graders varme. Det gør, at produkterne er slidstærke og tåler opvaskemaskine.   

Craft Sisters har arbejdet sammen med Thimi Ceramics siden 2016 og har etableret et tæt samarbejde, og vi har besøgt virkomheden flere gange. 

Nepals infrastruktur i bjergene gør, at samarbejdet med Thimi Ceramics kan byde på udfordringer i forhold til tid, fragtomkostninger og logistik. De udfordringer bliver dog opvejet af de smukke produkter og det faktum, at vi kan være med til at opretholde en familieejet virksomhed med et traditionsrigt håndværk, der er med til at sikre indtægtsgrundlaget for familierne i området.