Blue Pottery

Køb smukt blue pottery fra  Jaipur i Indien online

Blue Pottery

Bag navnet Blue Pottery gemmer sig en traditionel og helt særlig keramiktype fra den indiske by Jaipur. Navnet stammer fra den klare blå farve, som er gennemgående og suppleres med grønne og hvide nuancer og i sjældnere tilfælde gule og brune. Alle farver er naturligt udvundet, og motiverne er dekorative planter, dyr og fugle.

Blue Pottery er ikke, som mange andre typer keramik, lavet af ler, men af en særlig blanding af mineraler, pulveriseret glas, gummi og vand. Kun vasernes hals er lavet på drejehjul, mens dekorationer og ornamenteringer er håndlavede med børster. Keramikkens historie er næsten lige så gammel som mennesket selv, og dets teknikker har rejst fra land til land og fra befolkning til befolkning gennem tiderne. Således rejste traditionen for Blue Pottery fra Mellemøsten og Centralasien, hvor det blev brugt til at lave tegl til moskeer og paladser, til Indien i det 14. århundrede. I 1727 blev Jaipur grundlagt som et af Indiens omdrejningspunkter for kunsthåndværk, og særligt Blue Pottery slog igennem og udviklede sig til ikke kun at omfatte tegl, men også vaser og krukker.

Op igennem 1900-tallet havde traditionen for Blue Pottery en nedgang, men der blev i 1960’erne pustet nyt liv til den gamle tradition, og den udviklede sig til den form for Blue Pottery vi kender i dag. Se vores eksklusive udvalg her